Startuoja „miniTrips“ gyvenviečių gidas!

kategorija: Uncategorized | 0

Šiandien, 2017 m. gruodžio 19 dieną, startuoja ilgai brandintas „miniTrips“ gyvenviečių gidas!

Nuo pat „miniTrips“ tinklaraščio starto 2014 m. vasarą įgyvendinome daugiau nei 30 įvairių kelionių, aplankėme dešimtis skirtingų gyvenviečių, tačiau visuomet vyravo mintys, jog didelio informacijos kiekio, surenkamo išvykų metu, pateikimas ieškantiems informacijos galimai nėra naudingas. Sužinoti apie lankytinas ar įdomias vietas gyvenvietėje, planuojant vienadienes ar ilgesnes išvykas, viename didžiuliame viską aprašančiame straipsnyje gali būti labai sudėtinga – tą akcentavo dauguma skaitytojų, kuriems pateikėme anketą apie projekto ateitį. Tad viską perdėliojus, perplanavus buvo sukurta nauja erdvė Lietuvos miestų ir miestelių informacijai – taip gimė „miniTrips“ gyvenviečių gidas.

Nuo šiol kiekviena gyvenvietė gauna savo skiltį, pasiekiamą labai paprastu adresu – minitrips.lt/gyvenvietes_pavadinimas, tad adresą įsiminti bei pasiekti informaciją apie lankomą miestą ar miestelį paprasčiau nei bet kada. Kiekvienoje gyvenviečių skiltyje pateikiame trumpą pačio miesto apibūdinimą, taip pat lankytinų ar įdomių vietų žemėlapį. Objektų skiltyje, patogiai suskirstyti į kategorijas pateikiami konkrečių gyvenvietės objektų aprašymai su nuotraukomis, trumpa istorija ar apibūdinimu, adresais bei koordinatėm. Jei tai lankytina vietovė, pavyzdžiui, muziejai, taip pat pateikiama nuoroda į internetinį įstaigos puslapį siekiant paspartinti informacijos paiešką.

Kiekvienos gyvenvietės skiltyje taip pat pateikiama informacija kokiais keliais važiuojant galima pasiekti miestą, taip pat, kokie geležinkelių ar autobusų maršrutai pro jį važiuoja. Be to, pateikiama ir parduotuvių, esančių gyvenvietėje, informacija ieškant vietos greitai apsipirkti keliaujant, o ateityje aprašymuose bus rekomendacijų ir pasiūlymų kur pavalgyti ar apsistoti ilgesniam laikui. Kai kurių gyvenviečių skiltyje taip pat pasiekiami faktai – įdomi informacija apie įvykius, buvusius gyvenvietėje, ar tam tikras vietas.

Be to, iš gyvenviečių skilčių galite vienu paspaudimu pasiekti platesnius kelionių aprašymus senajame „miniTrips“ tinklaraštyje, nuotraukas, patalpintas „Bernex Foto“ projekte bei turizmo infomacijos centrų puslapius, kuriuose galima sužinoti dar platesnę informaciją apie miestą. Be to, netrukus daugės ir rekomenduojamų maršrutų, kuriuose aprašomas geriausias kelias apžiūrėti svarbiausius objektus gyvenvietėje.

Projektas startuoja su 8 gyvenvietėmis – didžiausią lankytojų srautą sutraukusiais Telšiais, Zarasais, Seda bei Trakais, taip pat Taujėnais, Širvintomis, Suderve bei iki šiol tinklaraštyje dar neaprašyta, viena jaukiausių Lietuvos pajūrio gyvenviečių – Šventąja. Informacija bus pildoma kiekvieną mėnesį, pridedami vis nauji miestai, o apie tai informuojama socialiniuose tinkluose bei pačio puslapio skiltyse.

„miniTrips“ gyvenviečių gidas – tai mūsų dovana Lietuvai 100-mečio proga. Nes kiekvienas galime ir turime atrasti bei pažinti tai, kas mus supa. Tai labai paprasta, ir, tikimės, šio projekto dėka taps dar paprasčiau bei įdomiau.

Komentarai